Uno Svenningsson – lördag 26 juni kl 15 Sölje Gård i Glava

Uno Svenningsson Midsommardagen på Sölje Gård

Köp biljett här
-Vi är såklart jättestolta att kicka igång sommarsäsongen på Sölje Gård med en kanonartist som Uno Svenningsson, säger festfixaren Johan Petré. I samma vecka är det ju även premiäröppnande för gårdscafé & gårdsbutik på Sölje Gård. Det blir en utomhuskonsert med sittplatser till alla och scenen byggs framför huvudentrén till vackra Sölje Herrgård.

Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv. Det var tillsammans med bandet Freda’ som Unos resa började – efter bara tre-fyra gig prydde de plötsligt helsidor i Sveriges största tidningar. Det stora genombrottet kom med singeln ”Vindarna”, och 1991 mottog bandet en Grammis i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Uno Svenningssons första soloalbum, passande nog benämnt ”Uno”, släpptes 1994 och innehöll bland annat mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 1996, två år senare, släpptes uppföljaren ”…due!” som direkt letade sig upp på albumlistans förstaplacering i Sverige samma år.

Sedan dess har Uno släppt 8 studioalbum som soloartist. Efter skivan ”7” var det tyst i ett par år, men i början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.
Köp biljett här

Scroll to Top